Ingrediente:
200 g orez,
un litru de lapte,
8 linguri de zahar,
un plic zahar vanilat,
100 gr stafide
un pic de rom
coaja de portocala,
3 galbenusuri,
un kg de mere,
2 linguri de unt.
Mod de preparare:
Alegi si speli orezul, apoi il pui la fiert in apa. Separat, aduci la fierbere laptele cu 4 linguri de zahar si aromele. Cand bobul a inceput sa se umfle, scurgi orezul si il adaugi peste lapte si stafidele.
Lasi la foc mic, amestecand, pana cand scade. Acoperi cratita si o lasi deoparte o jumatate de ora. Intre timp, spala si curata merele, apoi taie-le felii cat mai subtiri.
Presara deasupra lor restul de zahar si lasa-le sa stea asa tot o jumatate de ora. Amesteci orezul cu lapte cu o lingura de unt si cu galbenusurile.
Cu restul de unt ungi o forma. Pui un strat de orez, un strat de mere, un strat de orez, un strat de mere si bagi budinca la cuptor, pana se leaga si se rumeneste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu