Preparare
6 KG GOGOSARII
1 litru otet1 kg zahar
2 legaturi hrean
6 linguri de sare mare
foi de dafin
piper boabe
boabe de mustar
PREPARAM;;;;;
Se spala si se curata gogosari se taie in 4 si se asaza intr-un lighean, otetul se amesteca intr-o cratita cu zaharul si sarea si se lasa pana se topesc.
Dupa care lichidul se torna peste gogosari adaugandu-se piperul, foile de dafin, boabele de mustar si hreanul taiat fasii, se lasa de pe o zi pe alta 24 h intr-un vas adanc si acoperit
Aseazam gogosarii in borcan, punem 2 foi de dafin la fiecare borcan, 2-3 feliute de hrean, cateva seminte de mustar si cateva boabe de piper.. salicilul..si le capsam , le intoarcem cu capacul in jos pt 5 min..se capseaza mai bine...
nu se dunstuiesc?
RăspundețiȘtergere