1 kg faina
3 oua
300 ml smantana
200 ml lapte
200 g zahar
coaja de la o lamaie
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lingurita rasa sare
ulei pentru copt
Mod de preparare:
Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul,
ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de
tot.
Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut.
Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam la dospit la cald alte 15 minute.
Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui cutit..sau rotita pt taiat prajituri.
In mijlocul rombului facem cate o fanta , pe unde vom scoate unul din capete.
Dupa ce am terminat cu toate minciunelele de facut, punem uleiul la incins si coacem minciunelele pe ambele parti.
Le scoatem pe un servet absorbant si apoi pot fi asezate pe farfurie.
Daca doriti le puteti pudra cu zahat praf amestecat cu zahar vanilat.
Pofta mare !
Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut.
Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam la dospit la cald alte 15 minute.
Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui cutit..sau rotita pt taiat prajituri.
In mijlocul rombului facem cate o fanta , pe unde vom scoate unul din capete.
Dupa ce am terminat cu toate minciunelele de facut, punem uleiul la incins si coacem minciunelele pe ambele parti.
Le scoatem pe un servet absorbant si apoi pot fi asezate pe farfurie.
Daca doriti le puteti pudra cu zahat praf amestecat cu zahar vanilat.
Pofta mare !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu