- 1 kg de spanac proaspat
- 2 cepe
- 2 cesti de orez bob lung
- sare
- piper
- ulei de masline
- 1 ceasca de bulion
spalam spanacu si punem uite asa..un rand gros de spanac..presaram putin orez..sare..si tot asa randuri..
adaugam deasupra sare ..piper..bulion..usturoi..una cana de apa..si la foc mic il lasam pana se umfla putin orezul..spanacul se face foarte repede...inchidem focul si il lasam asa acoperit..20 min..e foarte usor de facut si foarte bun
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 ντομάτες ώριμες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλ. μαϊντανό
- 2 φλ. ρύζι
- αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
1)
Πλύντε και καθαρίστε το σπανάκι (τα καλά, πράσινα φύλλα). Ξεφλουδίστε και
ψιλοκόψτε τις ντομάτες
2)
Σε βαθιά κατσαρόλα ροδίστε τα κρεμμύδια στο λάδι.
3)
Ρίξτε το σπανάκι, τις ντομάτες, το μαϊντανό και αφήστε τα να σιγοψηθούν για
12-15' χωρίς να προσθέσετε νερό.
4)
Τραβήξτε με τρυπητή κουτάλα το μείγμα, αφήνοντας μόνο ένα λεπτό στρώμα στην
κατσαρόλα. Ρίξτε μια ποσότητα ρυζιού, μετα ξανά σπανάκι, ξανά ρύζι και ξανά
σπανάκι μέχρι να τελειώσουν. Δεν τα ανακατεύουμε για να διαχυθούν οι γεύσεις
καλύτερα.
5)
Προσθέστε το αλατοπίπερο και νερό (περίπου 6 φλ.). Αφήστε το σπανακόρυζο να
ψηθεί σε σιγανή φωτιά για 20' περίπου.
6)
Κατεβάστε το από τη φωτιά, σκεπάστε το με βαμβακερή πετσέτα για 10' και
σερβίρετε.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu