vineri, 3 ianuarie 2014

BRANZA AI BENEFICIILE EI


 Oamenii de stiinta britanici au descoperit ca aceste varietati de branza, asa-zise cu mucegai, au proprietati anti-inflamatoare, protejand de bolile cardiovasculare, relateaza Medical Daily.

Asa s-ar putea explica paradoxul francez, spun ei, respectiv faptul ca oamenii care traiesc langa Mediterana, desi consuma multe grasimi saturate, nocive, se bucura de o sanatate buna pana la adanci batraneti.

Daca initial se credea ca vinul este cel care ii protejeaza de boli, prin resveratrolul continut, cu proprietati anticancer recunoscute si efecte anti-inflamatoare, cercetarile recente au aratat ca vinul, singur, nu are cum sa explice toate efectele benefice.

Gratie noilor tehnologiii, s-a observat ca proprietatile anti-inflamatoare erau mai pronuntate cand in meniu era adaugata si branza cu mucegai. Aceasta pare sa pastreze intestinele sanatoase, sa incetineasca evolutia artritei si chiar sa combata celulita.

 Tocmai de aceea, spun cei implicati in studiu, din astfel de branza s-ar putea extrage intr-o zi ingrediente pentru produsele de frumusete, dar si pentru realizarea unor medicamente care sa combata bolile inimii sau chiar imbatranirea.

Se crede ca inflamatiile sunt cele care grabesc procesul imbatranirii, atat in ceea ce priveste muschii, cat si pielea, facand sa apara boli metabolice, cardiovasculare si nu numai,... mai mult

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu