este una dintre mancarurile considerate traditionale in tara noastra. Numele ei si reteta dupa care se prepara au ajuns cunoscute in intreaga lume, insa nu toata lumea stie cum sa pregateasca acest fel de mancare. Iata, asadar, cateva sfaturi pentru a pregati mamaliga .
Despre mancarea care are la baza malaiul se spune ca este traditional romaneasca, insa de fapt ea exista si in bucatariile europene. Astfel, italienii, ungurii si alte popoare europene ii spun polenta, insa nicaieri acest fel de mancare nu are o istorie si o simbolistica atat de puternice precum in tara noastra.
Cantitatea de apa si cea de faina sunt in raport de patru la unu, cel mult doi - altfel spus daca ai pus in patru cani de apa, va trebui sa adaugi o cana, maxim doua de malai. Si cum sarea nu poate lipsi din mamaliga, ar trebui sa o adaugi astfel incat sa fie destula pentru gustul tau.
Pentru a o pregati, pune intai apa la fiert intr-un ceaun . Atunci cand apa incepe sa fiarba, adauga in ploaie malaiul, amestecand mereu. Da focul mai mic si lasa continutul sa fiarba, amestecand in mod constant, cu ajutorul unui tel, pentru mamaliga sau a unei linguri cu coada lunga. Las-o pe foc pana marginile se aduna spre centru, respectiv pana cand vezi ca e bine fiarta. Rastoarn-o apoi pe un fund de lemn sau pe o farfurie intinsa si mananc-o cat este calda.
APOI AM PUS UN STRAT DE MAMALIGA ..BRANZA SI UNT CE AVETI PRIN CASA..MIE IMI PLACE CU MULTA BRANZA..APOI DUPA DOUA STRATURII
AM PUS OULELE DE PREPELITA CARE SUNT MICI SI FOARTE BUNE SI GUSTOASE..
SI AM DAT LA CUPTOR SAU LA MICROUNDE PT INCA CATEVA MINUTE..
AM SERVIT CU SMANTANA..SE POATE CU LAPTE ACRU..IAURT CE VRETI VOI SAU SIMPLA ASA LANGA O CIORBA BUNA..LA NOI IN ARDEAL MAMALIGA SE MANCA LANGA ORICE..POFTA M,ARE
Despre mancarea care are la baza malaiul se spune ca este traditional romaneasca, insa de fapt ea exista si in bucatariile europene. Astfel, italienii, ungurii si alte popoare europene ii spun polenta, insa nicaieri acest fel de mancare nu are o istorie si o simbolistica atat de puternice precum in tara noastra.
Cantitatea de apa si cea de faina sunt in raport de patru la unu, cel mult doi - altfel spus daca ai pus in patru cani de apa, va trebui sa adaugi o cana, maxim doua de malai. Si cum sarea nu poate lipsi din mamaliga, ar trebui sa o adaugi astfel incat sa fie destula pentru gustul tau.
Pentru a o pregati, pune intai apa la fiert intr-un ceaun . Atunci cand apa incepe sa fiarba, adauga in ploaie malaiul, amestecand mereu. Da focul mai mic si lasa continutul sa fiarba, amestecand in mod constant, cu ajutorul unui tel, pentru mamaliga sau a unei linguri cu coada lunga. Las-o pe foc pana marginile se aduna spre centru, respectiv pana cand vezi ca e bine fiarta. Rastoarn-o apoi pe un fund de lemn sau pe o farfurie intinsa si mananc-o cat este calda.
APOI AM PUS UN STRAT DE MAMALIGA ..BRANZA SI UNT CE AVETI PRIN CASA..MIE IMI PLACE CU MULTA BRANZA..APOI DUPA DOUA STRATURII
AM PUS OULELE DE PREPELITA CARE SUNT MICI SI FOARTE BUNE SI GUSTOASE..
SI AM DAT LA CUPTOR SAU LA MICROUNDE PT INCA CATEVA MINUTE..
AM SERVIT CU SMANTANA..SE POATE CU LAPTE ACRU..IAURT CE VRETI VOI SAU SIMPLA ASA LANGA O CIORBA BUNA..LA NOI IN ARDEAL MAMALIGA SE MANCA LANGA ORICE..POFTA M,ARE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu