1 l lapte
5 oua
200 gr zahar
1 plic zahar vanilat
5 oua
200 gr zahar
1 plic zahar vanilat
Caramel
8 linguri zahar
- Intr-un vas se caramelizeaza zaharul la foc foarte mic, pana capata o culoare aurie. Se tapeteaza cu el vase termorezistente, inclusiv pe margini. Se lasa vasele la racit.
- In acest timp se freaca ouale cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana zaharul se topeste. Se adauga treptat laptele si se incorporeaza bine.
- Cand formele sunt reci se toarna compozitia de lapte in ele.
- Se pun formele intr-o tava si se toarna apa calduta in tava, astfel incat sa ajunga la mijlocul formelor (bain-marie). Se da tava la cuptor la 150C pentru 1 ora si apoi inca 15 minute la 170C.
- Cand scoteti crema din cuptor, daca o atingeti va tremura ca si raciturile. Se trece usor cu un cutit pe margininile formelor. Se lasa la racit si apoi se dau la frigider.
- Cand le serviti, le rasturnati pe cate o farfurioara. Le puteti decora cu frisca sau inghetata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu