luni, 23 iunie 2014

CREMA DE ZAHAR ARS

1 l lapte
5 oua
200 gr zahar
1 plic zahar vanilat
Caramel
8 linguri zahar
  1. Intr-un vas se caramelizeaza zaharul la foc foarte mic, pana capata o culoare aurie. Se tapeteaza cu el vase termorezistente, inclusiv pe margini. Se lasa vasele la racit.
  2. In acest timp se freaca ouale cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana zaharul se topeste. Se adauga treptat laptele si se incorporeaza bine.
  3. Cand formele sunt reci se toarna compozitia de lapte in ele.
  4. Se pun formele intr-o tava si se toarna apa calduta in tava, astfel incat sa ajunga la mijlocul formelor (bain-marie). Se da tava la cuptor la 150C pentru 1 ora si apoi inca 15 minute la 170C.
  5. Cand scoteti crema din cuptor, daca o atingeti va tremura ca si raciturile. Se trece usor cu un cutit pe margininile formelor. Se lasa la racit si apoi se dau la frigider.
  6. Cand le serviti, le rasturnati pe cate o farfurioara. Le puteti decora cu frisca sau inghetata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu