marți, 3 iunie 2014

SALATA DE ARDEI COPTI


Ingrediente:

  • 1,5 kg ardei kapia
  • 4 linguri de oţet
  • 4 linguri de ulei (cel de măsline e excelent pentru această reţetă)
  • 4 linguri rase de zahăr
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
Coaceţi ardeii – pe plită sau grătar – pe toate părţile, până pieliţa exterioară se înnegreşte şi crapă.
Puneţi ardeii copţi într-un vas şi acoperiţi-i etanş cu o folie alimentară sau de aluminiu.
Lăsaţi ardeii să transpire timp de 20 de minute. Îi veţi curăţa mai uşor după răcire
Până se răcesc ardeii, curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l mărunt.
Preparați dressingul. Amestecaţi zahărul cu oţetul, cu uleiul și cu sare până când granulele de zahăr şi sare se topesc. Adăugaţi usturoiul şi piperul.
Curăţaţi ardeii de pieliţa exterioară
Aşezaţi ardeii într-un vas adânc.
Turnaţi dressingul peste ardei.
Lăsaţi ardeii, la temperatura camerei, minim de 30 de minute, întorcându-i din când în când, pentru a se infuza.
Ardeii copţi se servesc ca salată pentru fripturi şi mâncăruri cu carne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu