luni, 14 octombrie 2013

MANCARE DE BAME

BAMELE S E CONSUMA FOARTE MULT IN TARILE CU CALDURA MARE..EU LE-AM SERVIT
FOARTE MULT IN GRECIA
DECI O CONSIDER RETETA GRECEASCA..
ESTE O MANCARE BUNA ..USOARA...SI DE POST...

IN GRECIA LE CUMPARAM PROASPETE AICI DOAR CONGELATE
DACA NU STI SA LE GATESTI SUNT MUCILAGINOASE..
 Ingrediente;;
1 kg de bame
6-8 rosii
2 cepe, tocate marunt

3-4 catei de usturoi
se poate pune si morcov daca vreti...
5 linguri ulei de masline
sare, piper dupa gust
4 linguri de otet


 Cum se face:
Pune la fiert 1 litru de apa, cu 1 lingurita de sare.
Spala bamele si taie-le coditele. Cand apa a fiert, pune otetul si bamele. Lasa sa dea cateva clocote, pana ce bamele se inmoaie putin si-si schimba culoarea. Scuge bamele. 

 Rosiile cuburi mici, sau da-le prin blender sa le faci suc daca vrei daca nu se pot pune si asa Intr-o  tigaie incalzeste uleiul si soteaza ceapa cu putina sare. Adauga bamele,rosiile si 1/2 lingurita de sare.
Totul se face la foc mic c-am 25 min...se sareaza ...pipereaza dupa gust..mancarea aceasta e tare buna...si mie tare dor sa o fac din nou...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu