SPAGETTE CU CARNE SI SOS DE ROSII
Iti trebuie:
- 400 g spaghete
- 350 rosii cubulete la cutie
- 1 ceapa
- 6 fileuri de ansoa
- 1/2 kg carne (porc,vita)
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri cu ulei de masline
- 75 g telemea rasa
- frunze de busuioc
- frunze de patrunjel
- sare
- piper
- lapte
Pregatesti asa:
- Fierbe pastele la foc domol conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Dupa ce s-au racit le treci printr-un jet de apa rece si le pui la scurs intr-o sita.
- Pune usturoiul taiat feliute intr-o tigaie incinsa..sa se caleasca putin..apoi adaugam carnea care o sotam frumos la fel 5 min.
- Cand s-au inmuiat, adauga rosiile si cateva frunze de busuioc.
- Redu flacara si acopera.
- Lasa la fiert aproximativ o jumatate de ora.
- Adauga fileurile de ansoa, maslinele, si cateva frunze de patrunjel proaspat.
- Condimenteaza cu sare si piper, daca e nevoie, si tine pe foc cinci minute.
- Lasa pastele la racorit circa zece minute.
- Serveste cu telemea rasa .
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu