CE NE TREBUIE
2 FOI DE PLACINTA
8 CANI DE LAPTE
350 GR DE BRANZA DUULCE
8 OUA
1/2 CANA DE GRIS
2 CANI ZAHAR
3 LING UNT
2 PRAF DE COPT
1 LING SCORTISOARA
ZAHAR PRAF
CUM SE FACE
INTR-O CRATITA FIERBETI LAPTELE CU ZAHARUL..ADAUGATI GRISUL USOR SA SE INGROASE..
LUATI OALA DE PE FOC SI PUNETI-O LA RACIT
APOI CAND E APROAPE RECE ADAUGATI OULELE ..PRAFUL DE COPT..UNTUL..BRANZA DULCE..SI PUTINA SCORTISOARA..
UNGETI O TAVA PUNETI FOILE PE FUNDUL TAVEI
SI APOI ADAUGATI TOATA CREMA OBTINUTA DEASUPTA..
DA-TI C-AM O ORA LA FOC MIJLOCIU LA CUPTOR
SI DUPA CE ESTE GATA..
PRESARATI-O CU ZAHAR PUDRA SI SCORTISOARA..
O BUNATATE GRECEASCA
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 8 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
- 350 γρ. ανθότυρο τριμμένο
- 8 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια κανέλα σκόνη
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη χωρίς να φουσκώσει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζετε την κρέμα από την φωτιά και αφού μισοκρυώσει ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα με το μπέικιν, το βούτυρο, το ανθότυρο και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί και στρώνετε τα 2 φύλλα της σφολιάτας ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαινά. Απλώνετε από πάνω την κρέμα και ψήνετε τη γαλατόπιτα 1 ώρα περίπου, στους 180ο C, αφού την σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο.
- Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε
και ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και μόλις
μισοκρυώσει την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και κανέλα.
I Cook Greek - Συνταγές Μαγειρικής / Greek Recipes
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu