vineri, 24 octombrie 2014

CAKE CU LAPTE ACOPERIT CU BRANZA DULCE.. Γαλατόπιτα ξεσκέπαστη με ανθότυρο

CE NE TREBUIE

2 FOI DE PLACINTA
8 CANI DE LAPTE
350 GR DE BRANZA DUULCE
8 OUA
1/2 CANA DE GRIS
2 CANI ZAHAR
3 LING UNT
2  PRAF DE COPT
1 LING SCORTISOARA
ZAHAR PRAF

CUM SE FACE

INTR-O CRATITA FIERBETI LAPTELE CU ZAHARUL..ADAUGATI GRISUL USOR SA SE INGROASE..
LUATI OALA DE PE FOC SI PUNETI-O LA RACIT
APOI CAND E APROAPE RECE ADAUGATI OULELE ..PRAFUL DE COPT..UNTUL..BRANZA DULCE..SI PUTINA SCORTISOARA..
UNGETI O TAVA PUNETI FOILE PE FUNDUL TAVEI
SI APOI ADAUGATI TOATA CREMA OBTINUTA DEASUPTA..
DA-TI C-AM O ORA LA FOC MIJLOCIU LA CUPTOR
SI DUPA CE ESTE GATA..
PRESARATI-O CU ZAHAR PUDRA SI SCORTISOARA..
O BUNATATE GRECEASCA

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 8 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
  • 350 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 8 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια κανέλα σκόνη
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη χωρίς να φουσκώσει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Κατεβάζετε την κρέμα από την φωτιά και αφού μισοκρυώσει ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα με το μπέικιν, το βούτυρο, το ανθότυρο και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί και στρώνετε τα 2 φύλλα της σφολιάτας ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαινά. Απλώνετε από πάνω την κρέμα και ψήνετε τη γαλατόπιτα 1 ώρα περίπου, στους 180ο C, αφού την σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο.
  4. Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε και ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και μόλις μισοκρυώσει την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και κανέλα.
     I Cook Greek - Συνταγές Μαγειρικής / Greek Recipes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu