vineri, 24 octombrie 2014

CARTOFI PIURE CU USTUROI-Σκορδαλιά με πατάτα







CE NE TREBUIE
2-3 CARTOFII
2-3 CATEI USTUROI
3-4 LING ULEI
SARE
PIPER

CUM SE FACE

SE FIERB CARTOFII IN COAJA..
SE DECOJESC..APOI..
SE PUN IN MIXER IMPREUNA CU ULEIUL..SARE..USTUROIUL..SI SE MIXEAZA BINE
SE SERVESTE LANGA PESTE..FRIPTURI..ETC..

Υλικά

  • 5-6 πατάτες
  • 6-8 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
  • ελαιόλαδο όσο πάρει (ένα φλιτζάνι περίπου)
  • ξίδι όσο σας αρέσει
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις πατάτες και τις αφήνετε να στραγγίσουν πάρα πολύ καλά απ’ τα υγρά τους μέσα σε ένα σουρωτήρι. Είναι σημαντικό και για την υφή και για τη γεύση της σκορδαλιάς, να μην έχουν νερά. (Αν θέλετε, τις πλένετε και τις βράζετε με τη φλούδα για να μην τραβήξουν νερό καθώς βράζουν και τις ξεφλουδίζετε στη συνέχεια).
  2. Ρίχνετε στο μούλτι το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και το σκόρδο και τα πολτοποιείτε. Μόλις στεγνώσουν οι πατάτες και κρυώσουν τόσο ώστε να μπορείτε να τις πιάνετε (όχι περισσότερο για να μπορούν να ανακατευτούν ωραία), τις κομματιάζετε και τις ρίχνετε σε ένα ευρύχωρο μπολ. Προσθέτετε το μείγμα ελαιόλαδου-σκόρδου και λίγο ξίδι και πατάτε με το εργαλείο του πουρέ ή ένα πιρούνι να ανακατευτούν.
  3. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση ανάλογα τα γούστα σας. Συμπληρώνετε δηλαδή ελαιόλαδο, αλατάκι και ξίδι (που τη νοστιμίζει πολύ), εφόσον χρειάζονται, και πατάτε πάλι με το εργαλείο του πουρέ ή ένα πιρούνι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
I Cook Greek - Συνταγές Μαγειρικής / Greek Recipes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu