Από πάνω περιχύνουμε λάδι και αλεύρι, να πάνε παντού. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στους 200c , ώσπου να "πιει" το νερό που βγάζει το κολοκύθι.Χρειάζεται αρκετή ώρα.
Υλικά :
2 κιλά κόκκινο κολυκύθι
2-3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
1 φλυτζάνι ελαιολαδο
ψιλοκομμένος δυόσμος
λίγο αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
τυρί τριμμένο (προαιρετικώς)
INGREDIENTE;
2 KG DOVLECEL
2-3 CEPE,1 LEG.CEAPA VERDE
2-3 ROSII
1 CANA ULEI
2 LING .FAINA
SARE
PIPER
CASCAVAL RAS..
BUSUIOC VERDE..
CUM PREGATM;
- CURATAM FELII DOVLECELUL
- IL SARAM SI IL LASA-M ASA 5 MIN
- APOI INTR-O TAVA..ASEZAM..DOVLECELUL FELII...CEAPA...DEASUPRA IAR FELII..
- UN RAND IAR DE DOVLECEL..IN RANDURI PUNEM..DEASUPRA PUNEM CASCAVALUL RAS..SI ULEIUL AMESTECAT CU APA SI FAINA...
- LASA-M C-AM O ORA LA CUPTOR..
- SERVIM CCALD CU BNUSUIOC DEASUPRA..
- ACESTEA SANT RETETE PE CARE EU LE-AM INVATAT IN GRECIA...
Buna Iolanda, tu esti romanca sau grecoaica?
RăspundețiȘtergereSUNT ROMANCA CU MULTI ANII DE STAT IN GRECIA..
RăspundețiȘtergere