Sunt legume bogate in beta-caroten, substanta anticancerigena, si
vitamina C care are un rol important in stimularea imunitatii. Culoarea
rosie le este data de substanta numita licopen, un nutrient care reduce
riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a cancerului de prostata. De
asemenea, contin si luteina si zeaxantina, nutrienti cu rol important
in protejarea vederii.
Surse naturale de licopen mai sunt si : pepenele rosu, papaya, grepfruit roz, caisele.
Rosiile se gasesc in piete pe tot parcursul anului, dar perioada in care
se gasesc cele mai gustoase rosii e vara si inceputul toamnei. Ar fi de
preferat ca in restul timpului sa consumam rosii conservate. Spun unii…
Uite un lucru pe care nu l-am stiut nici eu: rosiile se pastreaza la
temperatura camerei pentru a-si mentine prospetimea si aroma.
Idei de servire: rosiile se potrivesc foarte bine cu busuioc, otet balsamic, usturoi, parmezan, oregano.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu