sâmbătă, 3 august 2013

NEGRESA CU CIRESE-Κλαφουτί με κεράσια




 Ingrediente

2 ou
250 g zahar
150 ml ulei
300 ml lapte cald
350 g faina
1 lingura bicarbonat
3 pliculete zahar vanilat
3 linguri cacao
esenta de rom
cirese c-am 1/2 kg


Mod de preparare

Intr-un castron se pune ouale impreuna cu zaharul tos si vanilat si se mixeaza totul foarte bine pana se albeste compozitia. 
Incepe sa se adauge din ulei, cate putin alternand in acelasi timp cu laptele cald si cu faina pusa cate putin, se pune si bicarbonatul si se mixeaza totul bine.
Se adauga gemul, cacao si esenta si se mixeaza totul bine pana se fac basici. 
Se pune aluatul intr-o tava unsa si tapetata si se baga la cuptorul incins la 175 grade, pentru aprox. 30 min. 









  • 1/2 κιλό κεράσια
  • 4 κουταλιές αλέυρι
  • 4 αυγά
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 φλυντζάνια γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλι βούτυρο λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη
  • λίγο βούτυρο για το ταψάκi
  •  

Πώς το κάνουμε:

  1. Παιρνετε τα κεράσια και τους αφαιρείτε τα κουκούτσια.
  2. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο ταψάκι και βάζετε μέσα τα κεράσια.
  3. Κτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτετε το αλευρι και το γάλα και τέλος το βούτυρο.
  4. Περιχύνετε με το μιγμα αυτό τα κεράσια και το βάζετε στο φούρνο για 40 λεπτά.
  5. Όταν το βγάλετε του βάζετε ζάχαρη άχνη.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu