joi, 1 august 2013

NEGRESA CU CREMA DE VANILIE



O reteta economica!


Ingrediente

2-3 ou
290 g zahar
150 ml ulei
1 cana lapte ml lapte cald
350 g faina
1 lingura bicarbonat
3 linguri gem
3 pliculete zahar vanilat
3 linguri cacao
esenta de rom


Mod de preparare

Intr-un castron se pune ouale  impreuna cu zaharul tos si vanilat si se mixeaza totul foarte bine pana se albeste compozitia. Incepe sa se adauge din ulei, cate putin alternand in acelasi timp cu laptele cald si cu faina pusa cate putin, se pune si bicarbonatul si se mixeaza totul bine.
Se adauga gemul, cacao si esenta si se mixeaza totul bine pana se fac basici. 
Se pune aluatul intr-o tava unsa si tapetata si se baga la cuptorul incins  30 min. 
se glazureaza cu crema de vanilie si  ciocolata rasa



Crema de vanilie:azi nu am timp de crema..alta data
  • 1 plic crema rapida de vanilie Dr.Oetker
  • 240 ml lapte rece
  • 3 lingurite praf de copt
    Crema de vanilie: intr-un bol punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele.
    Mixam pana se intareste, apoi dam crema la frigider pana pregatim aluatul.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu