joi, 1 august 2013

TOCANA DE LEGUME PENTRU IARNA







Ingrediente
2 kg 1 kg ardei gras, ˝ 2kg ceapa, 2 kg rosii, 1 kg ardei gras1 gk capia sau gogosari1 1/2 ulei, 1 kg morcovi, 300 g orez, sare piper boabe, foi de dafin, 1 legatura patrunjel verde


Mod de preparare - Tocana de legume pt iarnaSe curata morcovii, ceapa si se dau prin mixer daca nu taiati ceapa pestisori si da-ti pe razatoare morcovul..si intr-o cratita mare puneti uleiul si le puneti la fiert la foc mic si le lasam la calit asa vreo 30 min....si amestecati din cand in cand..
. Intre timp fierbeti orezul cam 10-15 minute, il clatiti cu apa rece, il strecurati, il dati deoparte. Se spala si se curata gogosarii si ardeii de seminte, se dau prin masina sau se taie bucatele mici(eu i-am taiat bucatele). . Adaugam gogosarii si ardeii, rosiile zdrobite cu blenderul, piperul, dafinul, sare, se continua fierberea cam 2 h si 30 minute, pana se inmoaie bine legumele, dar nu uitam sa amestecam mereau sa nu se lipeasca de oala. 
Adaugam  apoi orezul fiert si clatit cu apa rece, patrunjelulverde tocat Fierbem cam 15 minute, stingem focul si punem tocana in borcane cu capace filetate pe care le-am spalat intre timp . Pt siguranta conservei, eu pun borcanele cu fundul in sus si le impaturesc si le las acolo inca o seara ..apoi la camara fuguta cu ele..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu