marți, 7 februarie 2012

CARNE DE VITA CU MAZARE SI CARTOFII


INGREDIENTE;

  • ½ kg carne
  • 1 kg mazare
  • 2 cepe
  • 3cartofii
  • 2 linguri untura
  • ½ lingurita faina
  • ½ lingurita zahar
  • sare
  • marar tocat
  • 1 lingura smintina(sau 2 linguri lapte)
  • 1 pahar zeama de carne sau apa



Mod de preparare: Se taie carnea bucati potrivite, se prajeste in ulei, apoi se pune ceapa tocata, se lasa sa se prajeasca foarte putin, se adauga faina, se amesteca ca sa nu se prajeasca prea tare si se stinge cu un pahar de zeama de carne sau apa. Se acopera cratita cu capac si se lasa sa fiarba pina cind carnea este aproape fiarta. Se adauga mazarea  si cartofii, sarea, zaharul, mararul, smintina sau laptele si se lasa sa fiarba la foc mic. Mincarea trebuie sa fie bine scazuta. Ceapa prajita se poate inlocui cu ceapa cruda rasa. In acest caz se pune odata cu apa sau cu zeama de carne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu