sâmbătă, 4 februarie 2012

MUSACA DE VINETE SI DOVLECEI



Ingrediente;

  • Carne tocata amestec 300 g
  • Vinete proaspete 2 buc
  • Dovlecei 3 buc
  • Rosii 500 g
  • Ceapa 2 buc
  • Verdeata 1 leg
  • Sare
  • Piper
  • Ulei 100 ml
  • Smantana 200 g
  • Oua 1 buc


  • Mod de preparare;

  • Se curata ceapa, se spala, se toaca marunt.
  • Intr-o tigaie se caleste ceapa in ulei, se adauga carnea tocata si se prajesc 10 minute. Se adauga sare, piper, verdeata, se amesteca si se da deoparte.
  • Vinetele se curata, se taie felii, se sareaza si se lasa sa se scurga 30 minute. Dovleceii se curata, se taie felii. Se sterg vinetele si se prajesc pe amandoua partile in ulei incins. La fel si dovleceii.
  • Se asaza intr-o tava, alternativ, un rand de vinete, unul de carne si unul de dovlecei terminand cu dovlecei.
  • Rosiile se oparesc, se curata de pielita, se taie felii si se asaza peste dovlecei. Deasupra se adauga smantana amestecata cu ou.
  • Se da la cuptor 40 min la 170 grade.
  • Ador mancare a greceasca.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu