Blat simplu:
5 oua
5 linguri de zahar
3 linguri de ulei vegetal
7 linguri de faina
2 lingurite praf de copt
1 esenta de vanilie
Crema :
400 ml lapte
5 linguri de zahar
1 praf de budinca de vanilie
1 esenta de vanilie
Pregatire
Blat simplu:
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si esenta de vanilie, galbenusurile si uleiul amestecand incet si apoi faina amestecata cu praful de copt.
Se coace in tava unsa si tapetata cu hartie de copt 20 min pe treapta minima a cuptorului cu gaz sau pana e coapta( proba scobitorii)
Crema:
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe pachet cu intreaga cantitate de lapte, esenta de vanilie si zahar. Cand e gata se adauga 100 gr de unt in amestecul fierbinte si se raceste.
Cand e la temperatura camerei se spumeaza restul de unt ( sa fie tot la temperatura camerei) si se adauga rand pe rand compozitia de budinca. Se omogenizeaza cu mixerul la viteza relativ mare sa nu se taie.
Asezare:
Blatul simplu se insiropeaza cu putina apa amestecata cu esenta de rom.
Se pune crema.
για τη ζύμη:
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- αλεύρι όσο πάει
- 2 κουταλάκια αμμωνία
για την κρέμα:
- 2 λίτρα γάλα
- 1 κουτί κορν φλάουρ
- 2 αυγά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- κανέλλα
- 1 μπολάκι καρύδια
Εκτέλεση
Αρχικά, φτιάχνουμε την ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε μαζί με ένα φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι γάλα, 1 φλιτζάνι λάδι και 2 κουταλάκια αμμωνία. Ανακατεύουμε καλά και σιγά-σιγά με το μάτι, ρίχνουμε αλεύρι και ζυμώνουμε. Θέλουμε να πετύχουμε μια μέτρια ζύμη. Όταν το ζυμάρι δεν κολλάει στο χέρι μας, είναι έτοιμο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Αμέσως μετά, ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη τρία φύλλα στο μέγεθός του ταψιού. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 2 λίτρα γάλα, 1 κουτί κορν φλάουερ, 2 αυγά χτυπημένα, 2 φλιτζάνες ζάχαρη, 2 βανίλιες και ανακατεύουμε. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο ανακάτεμα για να μην κολλήσει. Το αφήνουμε στη φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Στη συνέχεια, στρώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί, πάνω του μια δόση κρέμας. Πασπαλίζουμε το γλυκό με κανέλλα και καρύδι. Έπειτα, βάζουμε και το δεύτερο φύλλο και πάνω του κρέμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το τελευταίο φύλλο. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και είναι έτοιμο.
Τρώμε με μανία..
Καλή όρεξη!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu