luni, 8 iulie 2013

DOVLECEI UMPLUTI-Κολοκυθάκια γεμιστά


 Ingrediente

4 dovlecei mai mici
4 zuchinni
1 ceapa mare
O lingura de ulei de masline
50 g orez cu bob lung
300 g ciuperci proaspete
200 g cascaval
2 legaturi marar


Mod de preparare

Taiati dovleceii si zuchinni pe lung, cu o lingura scobiti-i sa puteti sa ii umpleti, presarati-i cu sare si asteptati sa se lase putin zeama. Stergeti-i de excesul de apa si pregatiti-i la indemana pentru umplut.
Tocati ceapa marunt si caliti-o in uleiul de masline cu putina sare.
Adaugati orezul si caliti pana ce acesta se albeste. Adaugati ciupercile tocate marunt si caliti cu un capac pana cand se inmoaie ciupercile si se gateste partial orezul de la zeama de la ciuperci.
Luati de pe foc si adaugati verdeata si casacavalul ras. 
Umpleti dovleceii si dati-i la cupotrul incins timp de 30 minute pana se inmoaie dovleceii si se gateste orezul complet.




Τι χρειαζόμαστε:

  • κολοκυθακια - περιπου 10 - μια στρωση μεγαλης κατσαρολας
  • 500 γρ. κιμας μοσχαρισιος
  • ρυζι - περιπου 2-3 κσ.
  • βουτυρο - περιπου μισο βιταμ 125-150γρ.
  • 1 μεγαλο κρεμμυδι στο μουλτι
  • ανιθος - 1/2 ματσακι ψιλοκομενο
  • αλατι
  • πιπερι
  • 1 αυγο
  • 1 λεμονι
  • γιαουρτακι


1)
Πλενουμε και ξυνουμε τα κολοκυθακια εξωτερικα με ενα μαχαιρι και τα τρυπαμε στην μεση (βγαζουμε το εσωτερικο τους με το καταληλο εργαλειο).
2)
Σε ενα μπολ βαζουμε τον κιμα, το κρεμυδι, τον ανιθο το ρυζι, το αλατι και το πιπερι και ζυμωνουμε.
3)
Το μειγμα το βαζουμε μεσα στα κολοκυθια πατωντας ελαφρια. Αν μεινει απο το μειγμα το πλαθουμε σε μπαλακια και μαζι με τα κολοκυθια τα βαζουμε στην κατσαρολα.
4)
Βαζουμε το βουτιρο κομενο σε μικρα κοματακια. Αλατοπιπερονουμε απο πανω και τα βαζουμε σε δυνατη φωτια (το ματι στο 10 στο δικο μου) περιπου 5 λεπτα χωρις νερο να σωταριστουν με το βουτιρο.
5)
Μετα καλυπτουμε με νερο οσοτου να καλυφθουν περιπου τα κολοκυθια περιπου 2 ποτηρια μεγαλα του νερου.
6)
Χαμηλωνουμε την φωτια (το ματι στο 6 στο δικο μου) και τα ψηνουμε για περιπου 50-60 λεπτα μεχρι να δεσει το ζουμι τους.
7)
Λιγο πριν τα βγαλουμε ετοιμαζουμε το αυγολεμονο και το ριχνουμε μεσα. Περιμενουμε να παρει μια βραση 2 λεπτα και το κατεβαζουμε απο την φωτια.
8)Σερβιρονται απαραιτητως με γιαουρτακι στο πλαι










Ingrediente

4 dovlecei mai mici
4 zuchinni
1 ceapa mare
O lingura de ulei de masline
50 g orez cu bob lung
300 g ciuperci proaspete
200 g cascaval
2 legaturi marar


Mod de preparare

Taiati dovleceii si zuchinni pe lung, cu o lingura scobiti-i sa puteti sa ii umpleti, presarati-i cu sare si asteptati sa se lase putin zeama. Stergeti-i de excesul de apa si pregatiti-i la indemana pentru umplut.
Tocati ceapa marunt si caliti-o in uleiul de masline cu putina sare.
Adaugati orezul si caliti pana ce acesta se albeste. Adaugati ciupercile tocate marunt si caliti cu un capac pana cand se inmoaie ciupercile si se gateste partial orezul de la zeama de la ciuperci.
Luati de pe foc si adaugati verdeata si casacavalul ras. 
Umpleti dovleceii si dati-i la cupotrul incins timp de 30 minute pana se inmoaie dovleceii si se gateste orezul complet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu