luni, 29 iulie 2013

SUPA DE ROSII CU CRITARI DE GRAU-Κριθαράκι σούπα !





 ACEASTA SUPA ESTE TIPIC GRECEASCA..
ASA O FACEAM SI AM INVATAT SA O FAC ACOLO..SE NUMESTE CHRITARAKI SOUPA

1 KG ROSI
1 CANA PASTE DE GRAU MICI
2 MORCOVI
1 CEAPA
ULEI 
SARE 
PIPER



ROSIILE SE DAU LA MIXER..CEAPA LA FEL..SI MORCOVUL PE RAZATOAREA MARE
SE PUN LA FIERT SI SE ADAUGA PUTIN ULEI
DUPA 5-10 MIN DE FIERT SE ADAUGA O CANA PLINA DE CRITARI DE GRAU SE GASESC SI LA NOI IN COMERT SUNT NISTE PASTE MICI CA BOBUL DE OREZ SEAMANA
SE MAI FIERBE C-AM 10 MIN SI SE ADAUGA SARE ..PIPER..1/2 LING ZAHAR SI SE LASA ACOPERITE INCA 5 MIN DUPA CE SA OPRIT FOCUL
SE SERVESTE CALDA..



Μερίδες: 3Xρόνος: 25' λεπτά Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη  1 φλυτζάνι του  τσαγιού κοφτό  κριθαράκι
1 κύβο κότας η κρέατος
1 κουταλιά σούπας πελτέ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού ξερό βασιλικό η δυόσμο
τριμμένη παρμεζάνα
2 λεπτές φέτες ψωμί

  Βάζουμε σε κατσαρόλα 4 ποτήρια νερό.
Ρίχνουμε το κύβο ,τον πελτέ,ελάχιστο αλατοπίπερο και το βασιλικό.
Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν.
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε και το κριθαράκι ,χαμηλώνουμε την φωτιά κ με μισοσακεπασμένη κατσαρόλα σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε για να λιώσει και κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά.
Βάζουμε στην φρυγανιέρα τις 2 φέτες ψωμί και τις φρυγανίζουμε πολύ .
Με ένα μαχαίρι τις κόβουμε σε κυβάκια μικρά .
Τους ρίχνουμε αμέσως μέσα στην κατσαρόλα ,προσθέτουμε και 2 κουταλιές σούπας τυρί παρμεζάνα και σερβίρουμε .
Αν θέλετε βάζετε από πάνω λίγο τριμμένο τυράκι παρμεζάνα .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu