vineri, 19 iulie 2013

STRAPATADA-Στραπατσάδα... μεσογειακή



 INGREDIENTE;

4 oua
4-5 rosii
cascaval
sare
piper
putin ulei
oregano



 rosii se dau pe razatoare
ouale se bat bine spuma si se adauga piper..sare..oregano si feta
in tigaia incinsa se adauga rosiile
se lasa sa se caleasca bine sa scada putin
apoi se adauga deasupra ouale si se amesteca mereu..
deasupra dupa ce inchidem focul se adauga cascavalul ras..
o mancare greceasca foarte buna..






Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 αυγά
  • 4 ντομάτες μεγάλες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 πιπεριές μεσαίες ή 1 μεγάλη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • 10 φυλλαράκια βασιλικό
  • 50 γραμμάρια τριμμένο τυρί (εγώ έβαλα ρεγγάτο)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • περίπου 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη (ανάλογα με την οξύτητα της ντομάτας)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Πώς το κάνουμε:

    1. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι τόσο ώστε να καλυφθεί πλήρως ο πάτος του.
    2. Κόβουμε το κολοκύθι σε λεπτές ροδέλες και το σωτάρουμε περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας που και που μέχρι να πάρει χρώμα.
    3. Προσθέτουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, συνεχίζοντας το σωτάρισμα άλλα 5 λεπτά.
    4. Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σωτάρουμε για ένα λεπτό και ρίχνουμε κατόπιν τη ντομάτα τριμμένη.
    5. Ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πιεί τα υγρά της η ντομάτα. Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε το βασιλικό.
    6. Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μπωλ και διαλύουμε με ένα πιρούνι λίγο τους κρόκους και τα ρίχνουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας για να πάνε παντού.
    7. Αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά περίπου και μόλις είναι έτοιμο βάζουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
    8. Καλή σας όρεξη!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu