1 kg varza rosie
2 kg conopida
1 kg morcovi
1 kg gogonele
1 legatura verdeata telina
2 gutui
700 ml otet +inca doua parti de apa
400 g zahar
6 linguri sare mare
1 linguri borken
1 lingurita salicil
foi de dafin
seminte de mustar
boabe de piper
Mod de preparare - Salata pentru iarna
Se spala legumele si verdeata. Varza se taie felii subtiri,conopida se rupe in bucatele sau se taie..morcovul se taie rondele sau felii...daca vreti puneti si
ardeii care se curata si se feliaza.
Se pun toate frumos in borcane..
eu am pus si cate o felie de gutui..telina..
Se toaca verdeata si se adauga legumelor impreuna cu cateva frunze de dafin, seminte de mustar si boabe de piper(optional).
Din otet, zahar si sare se face o zeama care se incalzeste usor...
Se pune peste conopida..se intorc borcanele cu fundul in sus si se lasa la cald o zi..apoi se duc in camara...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu