6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
2 plicuri de zahar vanilat
o lingurita rasa praf de copt
putina zeama de lamaie
4 linguri de ulei de floarea soarelui
un varf de cutit de sare
ulei si faina pentru tapetat tava
fructe proaspete ....
Intr-un vas, puneti galbenusurile, zaharul, un plic de zahar vanilat, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si ulei. Mixati-le pana obtineti o crema fina...
Intr-un alt vas, bateti albusurile de ou, impreuna cu praful de sare, pana obtineti o spuma consistenta. Este gata atunci cand puteti rasturna vasul ...
Amestecati cele doua compozitii.
Crema de galbenusuri, trebuie incorporata in spuma, trepata, amestecand de jos in sus cu un tel
Dupa ce terminati, este momentul sa adugati si faiana, tot treptat, cate o lingura amestecand foarte usor de jos in sus.
Turnati compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si distribuiti-o in mod egal cu ajutorul unei linguri. Presarati peste fructe, putina faina. In acest fel ele nu vor lasa zeama si pandispanul se va coace corect. Asezati fructele pe toata suprafata prajiturii. Presarati deasupra, un plic de zahar vanilat.
Introduce-ti la foc normal pt 35.min prajitura ..si gata de papa..apoi..presarati si cu zahar fin..frisca..sau ce vreti..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu