marți, 2 octombrie 2012

TELINA CU CARNE-Χοιρινό με σέλινο apo filous




  • Ingrediente

    1 kg de carne de porc,
    2 cepe tocate,
    500 gr telina (eu pun numai frunze,dar puteti folosi si radacina),
    ulei,sare,piper,
    ou si lamaie pt sos. 
  •  
  •  
  • CUM PUTEM SA O PREPARAM;
  •  
  •   Punem la prajit carnea cu ceapa Spalam bine telina,taiem in doua frunzele si le intoarcem putin asa cum facem cand stoarcem o rufa. Se fierbe mult mai repede daca e putin "strivita". Cand e calita bine carnea,adaugam putina apa,cat sa acopere carnea. Adaugam telina. Si lasam cam 30 minute pana se inmoaie bine carnea. Facem apoi sosul de ou cu lamaie dintr-un ou si zeama de la o lamaie si putina zeama fierbinte sa nu se taie oul. O turnam peste si inchidem focul, punem capacul si lasam sa se "odihneasca". 
  •  
  • GRECESTE;;ELINIKA;;
  •  
  •  
  •  Μία συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη με βάση το χοιρινό κρέας.


    Υλικά:

    1,5 κιλό χοιρινό κρέας

    2,5 κιλά σέλινο 300γρ. λάδι

    1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

    150 γρ πιπεροσαλάτα

    1 κρεμμύδι

    Αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Βράζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, κρατάμε τρία ποτήρια του νερού ζωμό.

    Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι, προσθέτουμε τα σέλινα χοντροκομμένα και τα σοτάρουμε δέκα λεπτά περίπου.

    Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό και την πιπεροσαλάτα, το αλάτι και πιπέρι, το κρέας και το ζωμό που έχουμε κρατήσει.

    Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά.

    Αν θέλουμε, στο τέλος προσθέτουμε αβγολέμονο.

    Σερβίρεται ζεστό .

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu