Ingrediente
1 kg de carne de porc,2 cepe tocate,
500 gr telina (eu pun numai frunze,dar puteti folosi si radacina),
ulei,sare,piper,
ou si lamaie pt sos.
Υλικά:
1,5 κιλό χοιρινό κρέας
2,5 κιλά σέλινο 300γρ. λάδι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
150 γρ πιπεροσαλάτα
1 κρεμμύδι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, κρατάμε τρία ποτήρια του νερού ζωμό.
Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι, προσθέτουμε τα σέλινα χοντροκομμένα και τα σοτάρουμε δέκα λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό και την πιπεροσαλάτα, το αλάτι και πιπέρι, το κρέας και το ζωμό που έχουμε κρατήσει.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά.
Αν θέλουμε, στο τέλος προσθέτουμε αβγολέμονο.
Σερβίρεται ζεστό .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu