FACUTE LA PADURE...SUNTR SUPER BUNE..
SI LANGA UN CARNAT...PE BAT...
Ingrediente salata de vinete:
SI LANGA UN CARNAT...PE BAT...
- 2 vinete mari, cu coaja lucioasa (cred ca vinetele sunt singura leguma care nu trebuie sa fie tare cand o achizitionam)
- 1/2 ceapa mica
- 50-60 de ml. de ulei
- sare, zeama de lamaie dupa gust
- optional: 1 lingurita de mustar, 1 galbenus de ou crud..daca vrem sa facem si maioneza...
1.
Ingredientele pe care le-am scris eu mai sus ajung pentru atata salata
cat sa manance 4 persoane bine, la o singura masa. Daca vreti sa va
ramana si pentru a doua zi, la frigider, dublati sau chiar triplati
ingredientele.
2. In ce ma priveste,
prefer salata de vinete natur, fara maioneza, fara adaus de ou, numai
vinete coapte, sare, ulei si zeama de lamaie,
3. Cu toate ca
prefer uleiul de masline tuturor celorlalte uleiuri, imi place asa de
mult incat uneori il mananc cu paine,]
Si-acuma:
primul pas in prepararea salatei este coacerea vinetelor....pana cand
coaja li se carbonizeaza si miezul devine moale,Asadar: coaceti
vinetele pe o plita incinsa, pe gratar, pe disc, in jar etc.,
intorcandu-le de jur imprejur ca sa se coaca bine.
Cand vinetele sunt bine coapte, se scot
de pe gratar) si se aseaza intr-o sita asezata deasupra
unui vas de colectare, se presara cu putina sare si se acopera cu un
capac. Se lasa sa se raceasca complet, timp in care se vor scurge de
lichidul amarui pe care il contin ...
Vinetele
se curata bine de coaja, eliminand orice urme de arsura.
Vinetele tocate se pun intr-un castron si din acest moment povestea poate urma trei cai diferite:
1.
Pentru salata de vinete natur se adauga ulei turnand in fir subtire in
timp ce se freaca bine cu o lingura de lemn, invartind intr-un singur
sens. Vinetele au capacitatea de a absorbi o cantitate mare de grasime,
asa incat vor deveni alifioase, cremoase. Dupa incorporarea uleiului
(cat veti turna, atata se va incorpora, vinetele se comporta exact ca si
galbenusul de ou la maioneza) se adauga ceapa tocata foarte fin, sare
dupa gust si zeama de lamaie.
2.
Pentru salata de vinete cu maioneza, se adauga peste vinetele tocate
ceapa fin tocata si 2-3 linguri cu varf de maioneza, se amesteca si se
potriveste gustul cu sare si zeama de lamaie dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu