vineri, 26 aprilie 2013

CAKE CU CIOCOLATA 1-Κέικ με Σοκολάτα

Ingrediente

Faina alba calitate superioara-200gr
Zahar-100gr
Cacao pudra-3 ling
Praf de copt-1 buc
Bicarbonat de sodiu-0,5 ling
Unt-5 ling
Oua-3 buc
Lapte-150 sau o cana
Ciocolata neagra/amaruie
80 g
Esenta de vanilie
1 buc


Pasi de urmat

1Topiti untul intr-o cratita, apoi lasati sa se racoreasca.
2Ciocolata se taie bucatele mici.
3Amestecati toate ingredientele uscate intr-un bol - faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
4Adaugati ciocolata maruntita in compozitia uscata.
5Apoi amestecati toate ingredientele "umede" - laptele, untul, ouale si esenta de vanilie.
6Adaugati compozitia lichida la cea uscata, amestecati bine.
7Cam asa arata compozitia finala.
8Turnati aluatul intr-o forma de chec (2 daca sunt mai mici), daca nu este de silicon puneti hartie de copt.
9Checul creste foarte frumos, se tine la cuptor la temepratura medie pana se rumeneste usor si trece testul scobitorii. Il scoateti si lasati sa se racoreasca putin.
10Si aici cateva muffins-uri, sunt la fel de bune ca si chec-ul. Pe viitor imi voi lua forme bune si voi avea mai mult curaj la retete de muffins.
11Dupa ce se racoreste checul se taie si se savureaza - este ceva extraordinar cum se simt acele bucatele de ciocolata topita in combinatie cu aluatul poros si moale.
Pofta Buna!


Υλικά για το κεϊκ:

  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 250 γρ. κουβερτούρα Nestle dessert
  • 4 αυγά ΒΛΑΧΑΚΗΣ
  • 220 γρ. ζάχαρη Saint Louis
  • 70 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση για το κέικ:
Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Στο μίξερ χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν πολύ. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύουμε με μία μαρίζ και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (Miele) στους 170-180οC για 40 λεπτά. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου, κατά προτίμηση χλιαρό.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu