marți, 16 aprilie 2013

CAKE CU GRIS-ΣΙΜΙΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΑΛΑΔΩΤΗ

 RETETE DE LA PRIETENI GRECII...SINTAGI APO FILOUS...

Foarte gustoasa si usor de facut!

Ingrediente

Foi de placinta 1 pachet
Lapte 1 L
Gris 150 g
Oua 4 buc
Stafide 100 g
Unt 100 g
Mirodenii
Zahar 150 g


Mod de preparare

Se fierbe laptele cu 50 g zahar, se adauga grisul in ploaie amestecand mereu.
Se lasa sa fiarba 10-15 minute, se da deoparte.
Se adauga restul de zahar, unt 50 g, stafide si mirodenii.
Se pun galbenusurile si se incorporeaza albusurile batute spuma.
Intr-o tava tapetata cu unt si gris se asaza straturi de foi placinta si compozitia din gris.
Se coace 45 minute la 165 grade.


SE POATE SI FARA FOI..EU AM FACUT-O FARA FOI.....DAR IMI PLACE SA O FAC SI ASA CU FOAIE..
RETETA GRECEASCA ESTE FARA FOAIE...DAR ATUNCI SE PUNE SI PUTIN PRAF DE COPT CA SA CREASCA...

Υλικά:

½ φλιτζάνι ταχίνι
¾ φλιτζανιού νερό
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι  γαρύφαλλο
3 ½ φλιτζάνια σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού 2 ξύλα κανέλλας

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά το ταχίνι και τα ¾ φλιτζανιού νερό με τον χυμό λεμονιού ώσπου να ασπρίσει. Προσθέτουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι δουλεύοντας το μίγμα. Το αδειάζουμε σε ταψί 40Χ35 εκ. και σκεπάζουμε με τα αμύγδαλα όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ, έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά ως που να δέσει. Μόλις βγάλουμε τη  σιμιγδαλόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu