INGREDIENTE:
5-6 cartofi de marime medie
1 ceapa mare
1 ardei rosu sau gogosar
2 morcovi
1 bucata telina
1 radacina pastarnac
1 legatura pătrunjel
1 legatura leuştean
piper boabe şi măcinat
500 ml bors
200 g smantana pentru gatit
2 oua
sare
1 lingura ulei
boia dulce
PREPARARE:
Curatam legumele, le spalam si se taiem cubulete, doar morcovii ii dam prin razatoarea mica.Calim putin ceapa in ulei, doar pana devine sticloasa, apoi adaugam morcovii si un praf de boia dulce, continuam sa calim inca putin amestecand in oala.
Punem ardeiul, pastarnacul si telina la calit inca un minut.
Adaugam apa si cartofii. Punem oala la fiert la foc mediu. In acest timp batem ouale si le amestecam cu smantana. Dupa 20 de minute verificam daca au fiert legumele, condimentam cu sare, piper, punem leusteanul si acrim cu bors. Mai lasam să fiarba cateva minute...inchidem focul si lasam asa cateva minute..daca o vrem cu smantana..., adaugam ouale batute cu smantana amestecand in ciorba lasam 1 minut ..
Ciorba o servim ornata cu patrunjel verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu