duminică, 28 iulie 2013

SALATA DE ICRE CU GRIS SI MAIONEZA








  • 3 linguri gris
  • 1 ceasca de apa
  • 2 linguri de icre de peste(nu stiu sa va spun ce fel de peste)
  • 750 ml ulei
  • apa minerala
  • 1 ceapa
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • maioneza
  • pt fiecare lingaura in plus de icre si gris adaugam si maioneza

Am pus o ceasca de apa la fiert.
 Cand a inceput sa fiarba am pus grisul si am mestecat repede sa nu faca cocoloase, apoi l-am lasat la racit.
Intr-un castron adanc am pus icrele si grisul racit mestecand bine cu mixerul.
 Apoi am inceput sa pun ulei in fir subtire, mestecand continuu ca sa nu se taie. 
Din cand in cand am pus zeama de lamaie si apa minerala daca se intareau prea mult.
La sfarsit  se adauga maioneza..se sareaza dupa gust si se mai adauga zeama de lamaie daca mai este nevoie.
Ceapa(la alegere) se toaca cat de fin posibil si se adauga peste icre.
Pofta buna!!!






Un comentariu:

  1. Doamna, unde ati invatat sa faceti salata de Icre si cu gris si mai ales cu maioneza? Din ce carte de bucate v-ati inspirat?

    RăspundețiȘtergere