duminică, 25 septembrie 2011

Lichior de usturoi

Lichior de usturoi pentru conservarea vitalităţii:
1.       Într-o sticlă de 1litru se pune 1/3 usturoi pisat bine în 2/3 alcool.  Se ţine la macerat timp de 15 zile ( cel mai bine la soare.) după aceea se consumă sub formă de picături.  Se începe cura cu 3 picături într-un păhărel cu apă caldă, băut dimineaţa pe stomacul gol.  Se creşte doza în fiecare zi cu câte o picătură până se ajunge la 25 picături şi apoi se scade zilnic, cu câte o picătură, până se ajunge la 3 picături.
2.       Se curăţă două căpăţâni mari de usturoi, se piseaza bine şi se pun în 1/4l de vin alb.  Se lasă la macerat timp de o săptămână.  Se bea câte o linguriţă dimineaţa pe stomacul gol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu