duminică, 25 septembrie 2011

SPAGHETTI CARBONARA




















Usor de gatit, rafinate, rapide pastele carbonara le puteti intalni in toate restaurantele si pizzeriile italiene din lume.
Pentru aceasta reteta puteti folosi diverse tipuri de paste incepand cu popularele spaghete si continuand cu tortellini, farfale, fusili, penne, tagliatelle etc.
Ingrediente:
  • 500 gr de spaghete
  • 300 gr de sunca bacon
  • 3 oua batute bine cu telul
  • 2 linguri de branza mascarpone
  • o ceasca de brinza parmezan proaspat ras
  • o lingurita de patrunjel verde tocat marunt 
  • 3 - 4 catei de usturoi
  • 3 lingurite de unt
  • ulei
  • piper negru proaspat macinat
  • o canita de smantana
Mod de preparare:

  1. Se fierb spaghetele, se scurge bine apa si se amesteca cu untul usor incalzit;
  2. Se calesc separat in ulei usturoiul si sunca;
  3. Ouale se amesteca cu smantana...si se toarna peste sunca..
  4. Intr-un castron mare se amesteca spaghetele cu sosul de branza, patrunjelul, putin piper negru si prajeala de usturoi cu sunca..si smantana...
  5. POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu