1/2 kg cartofii sau praf de cartofi
2 oua
3 linguri cu gris
zahar
100..200 gr faina alba
1/2 lingurita cu sare
coaja rasa fin de la 1/2 lamaie galbena
Mod de preparare:
Cartofii se fierb cu coaja; dupa ce se racesc se curata si se paseaza foarte bine cu furculita sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga celelalte ingrediente si se omogenizeaza aluatul.
Separat se spala, se scurg si se desfac de samburi, prunele, brumarii, foarte mici de preferinta.
Acuma se pune la fiert apa cu 1 lingura cu sare si cand a dat in clocot se pune capacul si se da deoparte pana invartim galustele. Se pun 2 linguri ulei intr-o tigaie mai adanca si cand s-a incins se rastoarna 1/4 kg pesmet alb, fin cernut si se amesteca pana se aureste; se trage deoparte si se adauga 150-200 g zahar aromat cu 1 pliculet de zahar vanilat si optional cu o lingurita cu pudra de scortisoara.
Pe un platou mai adanc se presara cateva linguri cu pesmet. Pe planseta de lucru bine pudrata cu faina se pregatesc galustele astfel: se iau cate 2 linguri din coca , se pun in palma infainata, se preseaza pana se subtiaza de 1/2 cm, se aseaza o pruna si se strange coca uniform imprejur. Se rostogoleste prin faina si se aseaza pe planseta. Se repeta operatia pana se termina coca. Se pun cu grija la fiert si cand s-au ridicat deasupra, se mai lasa 1 minut sa fiarba, se scurg bine si se aranjeaza pe platoul pregatit; se pudreaza din abundenta cu pesmetul pregatit.
Separat se spala, se scurg si se desfac de samburi, prunele, brumarii, foarte mici de preferinta.
Acuma se pune la fiert apa cu 1 lingura cu sare si cand a dat in clocot se pune capacul si se da deoparte pana invartim galustele. Se pun 2 linguri ulei intr-o tigaie mai adanca si cand s-a incins se rastoarna 1/4 kg pesmet alb, fin cernut si se amesteca pana se aureste; se trage deoparte si se adauga 150-200 g zahar aromat cu 1 pliculet de zahar vanilat si optional cu o lingurita cu pudra de scortisoara.
Pe un platou mai adanc se presara cateva linguri cu pesmet. Pe planseta de lucru bine pudrata cu faina se pregatesc galustele astfel: se iau cate 2 linguri din coca , se pun in palma infainata, se preseaza pana se subtiaza de 1/2 cm, se aseaza o pruna si se strange coca uniform imprejur. Se rostogoleste prin faina si se aseaza pe planseta. Se repeta operatia pana se termina coca. Se pun cu grija la fiert si cand s-au ridicat deasupra, se mai lasa 1 minut sa fiarba, se scurg bine si se aranjeaza pe platoul pregatit; se pudreaza din abundenta cu pesmetul pregatit.
Se mai face inca o pudrare cu zahar tos din nou cu zahar vanilat.
Se servesc calde, dar si reci sunt buna
Se servesc calde, dar si reci sunt buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu