duminică, 18 noiembrie 2012

BILUTE-ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

INGREDIENTE;
1/2  kg faina
1/2 pahar lamaie
1/2 pahar zeama de portocale
sare putina
pt.sirop;
4 cani de zahar
2 cani de apa
2ling.de miere
1 baton de scortisoara sau vanilie..

CUM PREPARAM;
  • facem prima siropul..il fierbem 10 min.si il lasam sa se raceasc
  • intr-un ligheanamestecam faina ..praful de sare...punem si zeama de portocale si de lamaie..apa..si facem un aluat care sa nu fie gros..sa se poata lua in mana si strange in pumnca sa putem cu o lingurita ca taiem bilute mici...eu pun si un picde praf de copt grecii nu pun..
  • punem ulei la incins..luam alut in pumn si inchidem pumnul printre degetul mare si primul deget iese aluatcare se taie cu lingurita unsa cuulei si se pune in baie de ulei la copt..apoi se scot dupa ce sant inrosite...si se dau prinsirop se scot peo farfurie..se dau cu nuca macinata.si zahar..sau nu...cum dorit...

EΚΤΕΛΕΣΗ :

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι.Το βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε τους χυμούς και το νερό, και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.Καίμε σε βαθιά κατσαρόλα λάδι.Βουτάμε την αριστερή παλάμη στον χυλό και με βρεγμένο κάθε φορά κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε όσο χυλό βγαίνει από
τον αντίχειρα και τον δείκτη, όταν κλείνουμε την παλάμη σε γροθιά.Ρίχνουμε στο καυτό λάδι.Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες ώσπου να ρόδίσουν.Τους βγάζουμε πάλι με τρυπητή κουτάλα και τους  σερβίρουμε στα πιάτα.Απο πάνω ρίχνουμε, αν θέλουμε, κανέλα και καρυδόψιχα τριμμένη.

Υλικά :
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κρασοποτηρο χυμό λεμονιού
1/2 κρασοπότηρο χυμό πορτοκαλιού
λίγο αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι νερό

Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 ξύλο κανέλα

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu