Ingrediente
Baza de biscuite:
- 125 g biscuti digestivi sau simpli
- 60 g unt
Strat de branza:
Strat de branza:
- 4 oua
- 150 g zahar
- sare, vanilie
- 250 g smantana groasa
- 500 g ricotta
- 2 linguri amidon
Baza de biscuiti
Topiti untul. In robot mixati bine biscuitii, adaugati untul topit si mixati pana devine totul omogen.
Rasturnati compozitia pe o tava rotunda (24 cm diametru) si presati cu degetele pana baza este bine intinsa.
Intr-un castron bateti spuma ouale cu un praf de sare. Adagati zaharul si vanilia. Mixati pana devine crema.
Adaugati smantana si amidonul, ricotta si mixati pana ce compozitia este omogena. O turnati peste blat.
Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 45 de minute.
Il asezati pe un platou doar dupa ce s-a racit complet in tava
Sosul de fructe de padure
Rasturnati fructele intr-o craticioara si le lasati sa se dezghete. Adaugati zaharul si sucul de lamaie. Cand fructele sunt complet dezghetate, asezati craticioara pe foc si fierbeti sosul. Spre final adaugati amidonul dizolvat in putina apa rece. Lasati sosul sa se raceasca bine.
Deasupra eu am pus un strat fin de zeleu de lamaie...fiecare pune ce vrea....
Baza de biscuite:
- 125 g biscuti digestivi sau simpli
- 60 g unt
Strat de branza:
Strat de branza:
- 4 oua
- 150 g zahar
- sare, vanilie
- 250 g smantana groasa
- 500 g ricotta
- 2 linguri amidon
Baza de biscuiti
Topiti untul. In robot mixati bine biscuitii, adaugati untul topit si mixati pana devine totul omogen.
Rasturnati compozitia pe o tava rotunda (24 cm diametru) si presati cu degetele pana baza este bine intinsa.
Intr-un castron bateti spuma ouale cu un praf de sare. Adagati zaharul si vanilia. Mixati pana devine crema.
Adaugati smantana si amidonul, ricotta si mixati pana ce compozitia este omogena. O turnati peste blat.
Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 45 de minute.
Il asezati pe un platou doar dupa ce s-a racit complet in tava
Sosul de fructe de padure
Rasturnati fructele intr-o craticioara si le lasati sa se dezghete. Adaugati zaharul si sucul de lamaie. Cand fructele sunt complet dezghetate, asezati craticioara pe foc si fierbeti sosul. Spre final adaugati amidonul dizolvat in putina apa rece. Lasati sosul sa se raceasca bine.
Deasupra eu am pus un strat fin de zeleu de lamaie...fiecare pune ce vrea....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu