cate pot sa va spun despre ele..imi plac foarte mult..in grecia cand traim mancam foarte multe...erau asa multii pomi si le ador..
sa va spun cum am facut acolo acest gem...
- 1 kg. smochine coapte
- 500 g. zahar
- 1 pahar mic cu apa
- 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Se spala bine smochinele; cu un cutit ascutit li se taie coditele
. Se fierb in 2-3 reprize a cate 5 minute in apa clocotita, schimband de fiecare data apa, pentru ca sa se inmoaie si sa iasa gustul amar.
Se scot apoi cu o spumiera si se lasa la scurs (daca sint mari, se taie in 2 sau 4).
Astfel pregatite se aseaza intr-o cratita impreuna cu zaharul si cu apa.
Se pun la fiert si se lasa, la foc potrivit, pana la completa legare a siropului. La sfarsit se adauga zeama de lamaie.Deci e usor...se pot consuma si uscate ajuta la constipatie si sant o mare sursa de vitamine...
Smochinele sunt o sursa buna de magneziu, indispensabil sistemului nervos, dar si de fier, necesar pentru formarea globulelor rosii si pentru transportul oxigenului in tesuturi. Datorita vitaminelor A, B, C, smochinele stimuleaza imunitatea si previn virozelor respiratorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu