Pentru umplutura:
600 g carne de pui (fiarta sau fripta) ....se poate si cu carne de porc fiarta si taiata bucatele mici..
1 ou
1 ceapa
un pic de branza rasa...c.am 200 gr..
100 g unt
3 linguri de sos alb
1 ceasca smantana
sare.
Pentru aluat:
300 g faina
2 oua
2-3 ling ulei masline
un pic de margarina....
putina sare si cateva linguri de apa, daca este nevoie
.Modul de preparare a retetei:
Se prepara un aluat din faina, oua, putin unt, sare si apa cat este necesar pentru a obtine un aluat mai consistent.
Dupa ce se framanta bine aluatul, se inveleste si se lasa sa se odihneasca o ora.
Carnea se trece prin masina de tocat dupa ce a fost fiarta, se amesteca cu sosul alb, cu albusul si se potriveste de sare; dupa gust se poate pune putin piper negru si patrunjel verde taiat marunt.
Din aluat se intinde o foaie groasa ...se unge o tava rotunda...se aseaza foaie...crema de carne pregatita...si deasupra alta foaie...se da la cuptor 40 min...dupa ce deasupra a fost unsa cu ou..si prsarat cu susan....
Υλικά για 1 ταψί
600 g carne de pui (fiarta sau fripta) ....se poate si cu carne de porc fiarta si taiata bucatele mici..
1 ou
1 ceapa
un pic de branza rasa...c.am 200 gr..
100 g unt
3 linguri de sos alb
1 ceasca smantana
sare.
Pentru aluat:
300 g faina
2 oua
2-3 ling ulei masline
un pic de margarina....
putina sare si cateva linguri de apa, daca este nevoie
.Modul de preparare a retetei:
Se prepara un aluat din faina, oua, putin unt, sare si apa cat este necesar pentru a obtine un aluat mai consistent.
Dupa ce se framanta bine aluatul, se inveleste si se lasa sa se odihneasca o ora.
Carnea se trece prin masina de tocat dupa ce a fost fiarta, se amesteca cu sosul alb, cu albusul si se potriveste de sare; dupa gust se poate pune putin piper negru si patrunjel verde taiat marunt.
Din aluat se intinde o foaie groasa ...se unge o tava rotunda...se aseaza foaie...crema de carne pregatita...si deasupra alta foaie...se da la cuptor 40 min...dupa ce deasupra a fost unsa cu ou..si prsarat cu susan....
Υλικά για 1 ταψί
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 1 κιλό ψαχνό ζιγούρι καλά ξεκοκαλισμένο (οι Κεφαλλονίτες λένε ότι είναι το καλύτερο κρέας για κρεατόπιτα) διαφορετικά, αρνί, χοιρινό ή ότι κρέας προτιμάτε!
- 1 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι
- 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη
- 1 ½ νεροπότηρο ντομάτες ψιλοκομμένες (κονσέρβας)
- λίγη φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη ή αλλιώς ρίγανη
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
- Κόβετε το κρέας με μαχαίρι σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο. Όταν γυαλίσουν ρίχνετε τα κομματάκια του κρέατος και συνεχίζετε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Ρίχνετε τη ντομάτα, 1 κ.γ. ζάχαρη, αλατοπίπερο και τη μαντζουράνα ή ρίγανη. Προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε. Εάν η γέμιση είναι στεγνή συμπληρώστε λίγο νεράκι ώστε να μπορέσει να βράσει και το ρύζι. Αφήστε τη να κρυώσει.
- Λαδώστε 1 ταψί του φούρνου, βάλτε 4-5 φύλλα καλά λαδωμένα, αδειάστε τη γέμιση και σκεπάστε με άλλα 4-5 φύλλα. Χαράξτε τη πίτα και ψήστε τη στο φούρνο στους 180 για 1 ώρα.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu