ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Σε φαρδιά κατσαρόλα καιμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.Ετοιμάζουμε το σιρόπι : Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, και τη φλούδα , ώσπου να δέσει. Ρίχνουμε το σιρόπι ( αφού αφαιρέσουμε την κανέλα και τη φλούδα) στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς.Τον σερβίρουμε σε μπολ ή τον φορμάρουμε. Υλικά : 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη 4 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι σταφιδες 1 ξύλο κανέλα 1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού INGREDIENTE; 2 cani de gris 1 cana ulei 2 1/2 cana zahar 4 cani de apa 1/2 cana stafide coaja de portocale,lamaie scortisoara un betisor daca aveti.. CUM O PREPARA;; intr-o tigaie pune uleiul si prajim putin grisul..apoi intr-o cratita faceti un sirop din apa,zahar,coaja de lamaiie si portocala...api punem peste el..grisul si la foc mic amestecam continu...spre sfarsit punem si nuca ..stafide se mai poate pune si alte fructe...e gata cand se leaga...se punem in forma si se lasa sa se raceasca ..se serveste rece cu un pahar de apa...e o reteta pe care demultnu am facut-o e de post... |
duminică, 18 noiembrie 2012
HALVA DE GRIS GRECEASCA-ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu