luni, 11 februarie 2013

CAKE CU NUCA NEGRESA- Μελαχρινή καρυδόπιτα

ESTE DUPA O RETETA GRECEASCA..DECI E ALTFEL...
1 1/4 cana gris
2 pliculete praf de copt
1/4 cana faina..
3 ling cacao
1 praf de vanilie
5-6 oua
1 cana zahar
1/4 cana ulei
 1 cana de nuca data prin masina

 

  • batem bine oulele cu zaharul sa devina spuma
  • amestecam grisul..uleiul..vanil;ia..prafu;l de copt..si le mai batem putin...
  • adaugam faina si nuca..
  • adaugam cacaoua si ..apoi ungem o tava si d-am tot la foc normal..c-am 35-40 min..
  • dupa ce o scoatem din cuptor facem un sirop dee zahar si turnam deasupra..
  • adevarul este ca eu de multe ori fac din ochii cake..am facut atatea ca stiu cum trebuie sa arate compozitia...aproape ca o frisca dar nu de tot batuta..atunci cake iese bune..

Υλικά


  • 1¼ φλ. τσαγ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/4 φλ. τσαγ. αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 3 κ.γλ. κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. τσαγ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι καρυδόψυχα
  • 1/4 φλ. τσαγ. σπορέλαιο


Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν καλά. Ανακατεύουμε αλεύρι-σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, βανίλιες, κακάο με ένα κουτάλι αλέθουμε τα καρύδια. Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά, τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε καρύδια και σπορέλαιο. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα στη μεσαία σχάρα για 40 περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5'. αφήνουμε να γίνει χλιαρό, κόβουμε την κρύα καρυδόπιτα και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και στη συνέχεια τη σερβίρουμε.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu