miercuri, 6 februarie 2013

CHIFTELUTE CU OREZ MARINATE-Κεφτέδες με κιμά






Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1-2 αυγά
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
  • 100 γραμμάρια αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι




2-3 ling orez
făină (sau pesmet),
ulei pentru prăjit.

Tocați ceapa și verdeața, amestecați-le cu carnea,orezul și ouăle bătute, formați chiftelele, tăvăliți-le prin făină (sau pesmet), prăjiți-le în ulei.numai putin pe o parte ..putin pe cealalta......si apoi facem acest sos...


500 g roșii,
1-2 cepe, tocate mărunt,
cățeiiusturoi, tocați din cuțit,
1 linguri de oțet,
1 linguri rase de zahăr,
1-2 foi de dafin,
1 linguriță boabe de piper (dacă n-ați pus ardei, sau vă place mai iute),
alte verdețuri, după plac (țelină, cimbru, pătrunjel etc.), spălate curățate și tocate,
2-3 linguri de ulei,
sare.
Căliți mai întâi ceapa, usturoiul
. Stingeți cu roșiile
. Adăugați oțetul, zahărul, continuați fierberea încă vreo jumătate de oră (dacă ziceți că trebuie, adăugați puțină apă), puneți chiftelele în sos, presărați verdeața și continuați fierberea încă vreo 5 minute, la foc mic.
Serviți-le calde, cu piure de cartofi sau cu altă garnitură, după plac.


ELLINIKA;;

ως το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το λάδι και το κρεμμύδι για μισή ώρα.
  2. Βράζουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε, προσθέτουμε αλάτι, λίγο πιπέρι, το τυρί, τα αυγά και λίγο αλεύρι για να σφίξει το μίγμα.
  3. Πλάθουμε σε μπαλίτσες το μίγμα και ανοίγουμε μια λακκούβα με τα δάχτυλα στην κάθε μπαλίτσα.
  4. Εκεί μέσα βάζουμε 1 κουταλάκι ψημένο κιμά.
  5. Κλείνουμε προσεκτικά την πατατοζύμη σχηματίζοντας τους κεφτέδες (πλακωτούς), τους βάζουμε αλεύρι γύρω γύρω και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αντί να τους αλευρώσουμε, να τους βουτήξουμε σε χτυπημένο αυγό και να τους περάσουμε από κοπανισμένο παξιμάδι ή τριμμένη φρυγανιά πριν τους τηγανίσουμε


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu