miercuri, 13 februarie 2013

FASOLE BATUTA CU CEAPA CALITA


Fasole batuta cu muuuulta ceapa.

 Preparat traditional din bucataria romaneasca, gustoasa, satioasa si usor de facut, fasolea batuta este perfecta pentru postul care astazi a inceput.

 Ingrediente:
- fasole uscata 500 g
- ceapa 4-5 buc. (300 g)
- ulei de floarea-soarelui 4 linguri
- usturoi 1/2 capatana (20 g)
- pasta de rosii 2 linguri (100 g)
- sare, piper

 A doua zi, scurgeti fasolea, puneti-o intr-o cratita si acoperiti-o cu apa rece
. Puneti-o la fiert, la foc mic.
 Cand a inceput sa clocoteasca, scurgeti iar apa si puneti alta, fierbinte de data aceasta.
. Cand fasolea a fiert, dati-o prin strecuratoare sau, daca aveti cum, pasati-o cu blenderul.sau cu mana cu telul cu vreti..eu de data asta am vrut sa fie mai taraneasca..nu fina ca la blender..
deasupra am pus ceapa calita cu putine rosii...
pofta E MARE SI BUNA..
.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu