Preparat traditional din bucataria romaneasca, gustoasa, satioasa si usor de facut, fasolea batuta este perfecta pentru postul care astazi a inceput.
Ingrediente:
- fasole uscata 500 g
- ceapa 4-5 buc. (300 g)
- ulei de floarea-soarelui 4 linguri
- usturoi 1/2 capatana (20 g)
- pasta de rosii 2 linguri (100 g)
- sare, piper
A doua zi, scurgeti fasolea, puneti-o intr-o
cratita si acoperiti-o cu apa rece
. Puneti-o la fiert, la foc mic.
Cand a
inceput sa clocoteasca, scurgeti iar apa si puneti alta, fierbinte de
data aceasta.
. Cand fasolea a fiert, dati-o prin strecuratoare sau, daca aveti
cum, pasati-o cu blenderul.sau cu mana cu telul cu vreti..eu de data asta am vrut sa fie mai taraneasca..nu fina ca la blender..
deasupra am pus ceapa calita cu putine rosii...
pofta E MARE SI BUNA..
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu