miercuri, 6 februarie 2013

Muffins μπανάνας γεμάτα σοκολάτα -MUFFINS DE CIOCOLATA CU BANANE

3/4 cana faina integrala
1 lingurita praf de copt
1/2 cana cacao

150ml lapte
1/4 cana zahar brun
2 banane mari - foarte coapte (aprox. 200g, fara coaja :P)

Faina se amesteca cu praful de copt si cu cel de cacao.
Laptele  se mixeaza  cu bananele si zaharul brun. Totul se toarna peste faina cu cacao si se amesteca. 
Compozitia rezultata se pune cu lingura in forme si se coace in cuptorul cald la 170°C aprox. 40 de minute sau pana sunt gata (se incearca cu scobitoarea).
 Cand muffins-urile sunt gata, se scot din forme cu grija si se lasa sa raceasca pe un gratar.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κούπας κακάο
  • 1 κ. γλ. σόδα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κούπα ώριμες μπανάνες (περίπου 3 μπανάνες)
  • 1/3 κούπας σπορέλαιο (π.χ. αραβοσιτέλαιο)
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας

Πως το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις μετράμε στην κούπα- αν η ποσότητα είναι περισσότερη ή λιγότερη από 1 1/2 κούπα προσαρμόζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα πρώτα 6 στερεά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, σόδα, αλάτι και μπέικιν πάουντερ).
  3. Χτυπάμε με αβγοδάρτη ή με μίξερ το αυγό με το λάδι και προσθέτουμε, χτυπώντας, τις μπανάνες.
  4. Προσθέτουμε τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε.
  5. Διπλώνουμε στο μείγμα τις ψηφίδες της σοκολάτας με μία κουτάλα ή μαρίζ.
  6. Βουτυρώνουμε - αλευρώνουμε τις θήκες των muffins ή βάζουμε μία χάρτινη θήκη μέσα και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 από το χείλος τους.
  7. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180ο C- Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα (να βγει στεγνή).

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή βρήκα στο www.food.com ως "Double Chocolate Banana Muffins", όταν αναζητούσα λύση για τις μπανάνες που είχαν μαλακώσει πολύ. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήθελα: μαλακά muffins με τη γεύση της σοκολάτας να κυριαρχεί και τη γεύση της μπανάνες να είναι διακριτική. Η κούπα που χρησιμοποίησα είναι η ογκομετρική (250cc).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu