Secretele sunt:
- focul mic
- folosirea unui tel
- laptele fierbinte
- sa amestec mereu in sos
50 gr unt
1 lingura cu varf faina alba
250 lapte fierbinte (300 ml lapte pentru un sos moale)
sare
piper
nucsoara (cine doreste...eu nu pun deloc..nu imi place gustul.
1 ou
- Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara.
- Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se prajeasca faina, dar amestecam mereu...stingem focul lasa-m putin sa se raceasca si adaugam un ou....asa am invatat eu sosul in grecia de la o gospodina...punem iarasi la foc mic...
- Incepem sa adaugam lapte, incet... ca la maioneza. In
acelasi timp invartim cu telul in sos. Continuam tot asa: turnam putin
lapte, incorporam cu telul, iar lapte, iar amestecam pana se termina
laptele (lucrati cu ambele maini, cu o mana turnati laptele, iar cu
cealalta manevrati telul).
* cand ati pus tot laptele, daca sosul e de o consistenta mai groasa decat doritit puteti adauga inca un pic de lapte fierbinte. - Lasati la fiert sosul inca 1 minut amestecand mereu.
- Se condimenteaza cu sare si piper si eventual putin nucsoara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu