1kg de rosii bine coapte
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- ¼ telina
- ½ cana orez
- 3 linguri de ulei
- patrunjel
- sare
- piper
Pasul 1:
Ceapa si ardeiul gras se taie marunt. Morcovul si telina se rad. Se pun toate la calit in ulei iar cand ceapa devine aurie se pun 2 l de apa. Se lasa la fiert la foc mic.
Pasul 2
In acest timp rosiile se pun separat la fiert. Se lasa 15 minute dupa ce apa incepe sa fiarba iar apoi se curata de pielita. Se paseaza (fie prin sita, fie la blender).
Pasul 3
Cand legumele sunt aproape fierte se adauga orezul si rosiile. Se mai lasa la fiert pana cand orezul este gata. Se adauga sare si piper si se pune patrunjelul tocat.
Se poate servi si cu smantana....
Pofta fff buna...
ELINIKA;;
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους σε πολύ μικρά καρεδάκια. Τις βάζουμε σε μπολ. Αφαιρούμε τα κοτσάνι από τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τις ίνες και τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια. Τις προσθέτουμε στις ντομάτες.
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- ¼ telina
- ½ cana orez
- 3 linguri de ulei
- patrunjel
- sare
- piper
Pasul 1:
Ceapa si ardeiul gras se taie marunt. Morcovul si telina se rad. Se pun toate la calit in ulei iar cand ceapa devine aurie se pun 2 l de apa. Se lasa la fiert la foc mic.
Pasul 2
In acest timp rosiile se pun separat la fiert. Se lasa 15 minute dupa ce apa incepe sa fiarba iar apoi se curata de pielita. Se paseaza (fie prin sita, fie la blender).
Pasul 3
Cand legumele sunt aproape fierte se adauga orezul si rosiile. Se mai lasa la fiert pana cand orezul este gata. Se adauga sare si piper si se pune patrunjelul tocat.
Se poate servi si cu smantana....
Pofta fff buna...
ELINIKA;;
Υλικά
- 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 μεγάλο αγγούρι χωρίς σπόρους, με τη φλούδα
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 λίτρο χυμό ντομάτας
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για το σερβίρισμα
- Τρίμματα φέτας
- Ροδέλες ελιάς
- Κρουτόν
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους σε πολύ μικρά καρεδάκια. Τις βάζουμε σε μπολ. Αφαιρούμε τα κοτσάνι από τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τις ίνες και τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια. Τις προσθέτουμε στις ντομάτες.
Κόβουμε στη μέση το αγγούρι, αφαιρούμε τους σπόρους και το ψιλοκόβουμε
σε καρεδάκια (με τη φλούδα). Το ρίχνουμε στα υλικά. Προσθέτουμε το
κρεμμύδι, το σκόρδο και το ξίδι.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται κι άλλο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν και να
κατεβάσουν τα υγρά τους, για 10΄. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα παγώνουμε. Σερβίρουμε την
κρύα σούπα ντομάτας (σε διάφανα μπολ) παγωμένη και γαρνίρουμε με ελιά,
κρουτόν και τρίμματα φέτας.
Τέλος, ραντίζουμε κάθε κρύα ντοματόσουπα με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu