duminică, 23 iunie 2013

ARDEIUL


Denumirea lat. Capsicum annum
Plantă iubitoare de căldură, cultivată pentru fructele care, în funcţie de sort, iau diferite forme, culori şi dimensiuni.
Ardeiul este considerat cea mai veche planta cultivată în America. Provine din Peru. Alături de porumb, fasole şi dovleac a fost unul dintre legumele de bază ale Americii Precolumbiene . În Europa a fost adusă de către medicul lui Cristofor Columb.
Începând cu secolul al XVI-lea s-a popularizat în Europa pentru a-şi găsi un loc de cinste în bucătăriile ţărilor mediteraneene şi în Balcani. Mai mult, este leguma şi condimentul naţional al ungurilor.
Sursa bogata de vitamina C, A si beta-caroten. Ardeiul verde contine mai multa vitamina C, pe cand cel galben si cel rosu mai mult beta-caroten.

La ce l-am folosit eu : supe si ciorbe, mancaruri diverse, salate, ardei umpluti, ardei copti.

100 grame

Calorii31
Proteine1
Lipide0
Carbohidrati6
Fibre2.1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu