duminică, 23 iunie 2013

CARTOFUL

Dieta cu cartof dulce: leguma complexa care te ajuta sa scapi de kilograme
Dieta cu cartof dulce: leguma complexa care te ajuta sa scapi de kilograme

Cartoful dulce este o leguma care a inceput sa castige din ce in ce mai multi fani si in Romania. Considerat pana acum ceva timp drept o leguma exotica si de "fite", cartoful dulce este acum un aliment indragit si comun, ideal atat pentru persoanele care isi doresc sa aiba grija de sanatatea lor, cat si pentru persoanele care isi doresc sa slabeasca. Si tu faci parte din cea de-a doua categorie? Vrei sa scapi de kilogramele in plus? Atunci incearca o dieta cu cartof dulce.
Inainte de a vedea cum te ajuta cartoful dulce sa slabesti si sa ajungi la greutatea pe care ti-o doresti, trebuie sa stii ca aceasta leguma complexa este o sursa extraordinara de vitamine, minerale si substante nutritive. 100 de grame de cartof dulce iti furnizeaza de 3 ori mai multa vitamina A decat necesarul zilnic, vitamina C in proportie de 30% din necesarul zilnic, vitamina B6 in proportie de 15% din necesarul zilnic.

La acestea se adauga cantitati generoase de potasiu, fier, zinc, cupru, proteine, fibre si carbohidrati buni.

Cum te ajuta cartofii dulci sa slabesti

O dieta cu cartof dulce nu are un termen limita. O poti incepe astazi si o poti incheia peste o luna, doua sau trei, in functie de numarul kilogramelor pe care le vrei uitate. Nu ai un meniu strict in aceasta dieta, insa este de preferat sa eviti alimentele bogate in grasimi saturate, produsele fast food, produsele de patiserie, mezelurile, maioneza, untul, prajiturile si alte astfel de alimente care sunt pline de calorii.

In schimb, pe langa cartof dulce, dieta ta ar trebui sa includa un consum frecvent de legume proaspete si gatite, fructe, cereale integrale, alimente bogate in proteine, carne slaba, bogata in acizi grasi esentiali omega-3 si lactate degresate.

Consumul a 2 litri de apa pe zi este esential pentru buna hidratare a organismului, dar si pentru detoxifiere.

Cartoful dulce este satios

Cartoful dulce te ajuta sa slabesti, deoarece este foarte satios, gratie proteinelor si fibrelor pe care le contine. Daca inlocuiesti o masa obisnuita cu o portie de cartofi dulci, poti reduce numarul caloriilor cu cateva sute, ceea ce nu este un lucru de neglijat.

Cartoful dulce contine carbohidrati complecsi

Cartoful dulce contine carbohidrati complecsi care au o absorbtie lenta in sange. Astfel, cartoful dulce regleaza nivelul glicemiei din sange si pastreaza senzatia de satietate timp indelungat. Carbohidratii complecsi sunt substante nutritive care te ajuta sa slabesti tocmai pentru ca au o absorbtie lenta si iti confera o energie constanta, pentru ca organismul tau sa arda caloriile fara oprire.

Cartoful dulce contine apa din belsug

Alimentele cu un continut ridicat de apa te ajuta sa slabesti, deoarece ajuta la buna hidratare a testuturilor, dar in acelasi timp contribuie la eliminarea apei retinute inutil in organism. Inainte sa consumi cartof dulce la masa de pranz sau la cina, este indicat sa bei jumatate de pahar de apa, pentru ca apa confera o senzatie de satietate.

Cartoful dulce are putine calorii

Ziceam mai devreme ca daca inlocuiesti o masa principala cu o portie de cartofi dulci, ai sanse mari sa tai un numar important de calorii din aportul zilnic. Ei bine, acest lucru este posibil deoarece cartoful dulce are foarte putine calorii si nu iti afecteaza silueta.

Tu stiai ca poti tine o dieta cu cartof dulce ca sa slabesti?

Autor: Laura Galan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu