vineri, 28 iunie 2013

CIRESATA




  • Ingrediente

    2 kg cirese 
    1 kg zahar,
    1 l alcool,
    1 l votca,..DACA VRETI..
  • Mod de preparare

    Se curata ciresele de codite si se spala cu multa apa rece, apoi se pun intr-o damigeana de sticla.
    Se opreste jumatate de kg de fructe, se curata de samburi si se pun curatate in vasul de sticla.
    Samburii se zdrobesc cu o greutate, se clocotesc cu 1 l de apa si se racesc.
     Se pastreaza la rece zece zile, cand se strecoara si lichidul obtinut se amesteca cu alcoolul si se pune peste ciresele care au stat la macerat cu 1 kg de zahar, timp de doua saptamani.
    Se adauga si votca, pana cand damigeana se umple. Se sigileaza si se pastreaza la rece, intr-un loc uscat si bine aerisit.
  • Mod de servire

    Ciresata este o bautura alcoolica destul de tare dar foarte aromata. Se serveste in diferite cocktailuri sau ca atare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu