vineri, 28 iunie 2013

CAKE CU CIRESE SI CACAO


 Ingrediente
(pentru o tavă rotundă de 20 cm)
1/2 pahar unt (la temperatura camerei)
120 g zahăr tos
1/2 pahar iaurt sau smântână
3 ouă
coajă de lămâie, esenţă de vanilie
2 pahare făină
1  praf de copt
2 ling cacao..
fructe..cirese de data asta
zahăr pudră (opţional)


 Mod de preparare
Se amestecă untul cu zahărul, se adaugă smântâna, se incorporează ouăle, unul câte unul, apoi se adaugă esenţa de vanilie şi coaja de lămâie.
Făina se cerne împreună cu praful de copt,cacao şi se adaugă amestecului anterior. Se toarnă în tava cu hârtie de pergament şi se pun fructele pe deasupra.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 60 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor şi se lasă 10 minute în tavă să se răcească, apoi se scoate pe un grătar şi se lasă să se răcească complet.
Se presară cu zahăr pudră. ..si eu am pus si sirop de ananas cu fructele...imi place asa..







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu