sâmbătă, 1 iunie 2013

PANGASIUS PRAJIT CU CEAPA



Sa trecem la mult discutatul pangasius. Se spune despre el ca este un peste murdar ca traieste in mal. Dar in mal traieste si somnul si-l mancam cu o deosebita placere, chiar daca uneori are gust de mal. Gust de mal are si crapul pe care-l mancam tot cu placere. Trebuie sa spun ca mananc pangasius de ceva vreme si nu am simtit niciodata gust de mal. Se mai spune ca este toxic, dar nu cred ca-l lasau pe piata, sau mai stii ce invarteli sunt pe la nivel inalt si cine beneficiaza de niscavai caruta de bani. Oricum mie imi place si la cate toxine sunt pe piata ce mai conteaza una.
Hai sa trecem la bucatareala.


-1 kg pangasius
-faina alba
-ulei
-usturoi (fiecare cat vrea-de exemplu noi mancam cu mult usturoi)
-sifon
-otet
-3 canite de malai
-sare


Se curata usturoiul, se piseaza si se freaca cu putin ulei pana incepe sa ia forma unei maioneze. Se pune apoi o lingura de otet si sifon cat vrea fiecare.
Pangasiusul se sareaza, se da prin faina si se prajeste in ulei.


Intre timp ne ocupam de mamaliga. Luam un vas de yena si in el punem trei canite de malai, sare si 9 canite de apa fierbinte. Bagam vasul la cuptorul cu microunde fara capac si-l lasam 15-20 minute pe putere maxima. Cand se umfla malaiul si mai are ceva apa deasupra se scoate din cuptor si se amesteca. Va avea cocoloase, dar vor disparea. Dupa ce s-a amestecat bine se introduce din nou la cuptor si se mai dau 10 minute cu capacul pus de data asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu